Gesprek over het visueel essay à la rencontre de l'intensité - the inner/outer world by Philippe Van Snick

22.Jan.23
Visueel essay Philippe Van Snick 4

Op zondag 22 januari houden we een gesprek met Marijke Dekeukeleire, Benedicte Goesaert en Griet Teck over het visueel essay verbonden aan de tentoonstelling van Philippe Van Snick. De moderator van dit gesprek is Els Roelandt.

Bij het overlijden van een kunstenaar ontstaan er vragen over de materiële maar ook de immateriële artistieke nalatenschap. Welke sporen in het atelier en de directe leefomgeving van de kunstenaar blijven zichtbaar bij zijn overlijden? Welke kennis ligt erin vervat en hoe kan deze ter beschikking gesteld worden aan een breder publiek?

A la rencontre de l'intensité is ontstaan vanuit het verlangen om de sporen zichtbaar te maken die verbonden zijn aan het moment voor of na de artistieke creatie van Philippe Van Snick. Beelden van zijn atelier in Brussel worden afgewisseld met zichten op de tuin, de persoonlijke leefruimte en de afgelegen plek Le Bos Nord in Frankrijk.

Gedurende anderhalf jaar werkten Marijke Dekeukeleire, Benedicte Goesaert en filmmaker Griet Teck samen aan dit project.

In het rouwproces na het overlijden van de kunstenaar namen het maken van dit filmisch document en de reflectie over een duurzaam beheer van de artistieke nalatenschap een constructieve plaats in. Naast haar rol als partner en moeder, draagt Marijke Dekeukeleire ook de verantwoordelijkheid over de toekomst van het oeuvre van Philippe Van Snick. Daarvoor werkt ze samen met Benedicte Goesaert, die de rol opneemt van artistiek manager.

Schrijf je hier in
Praktische informatie
  • Op zondag 22.Jan.2023.
  • 11:00.
  • Auditorium S.M.A.K.
  • Jan Hoetplein 1, Gent.
  • Gratis toegang tot het gesprek.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by