Boek 'Van hier tot daar'

4155 SMA Van hier tot daar Cover corr LR

Steun het Rode Kruis Vlaanderen en koop het boek 'Van hier tot daar'. Alle opbrengsten gaan integraal naar de ontwikkeling van nieuwe artistieke projecten in de opvangcentra. 

Rudi Vranckx: "Vluchtelingen een gezicht en een naam geven is onze allereerste taak. De oorzaak van hun lot is universeel en van alle tijden, het heet oorlog en miserie."

'Van hier tot daar / D'ici jusque là-bas' toont tekeningen van vluchtelingen in België. Met potlood en papier trok S.M.A.K. naar opvangcentra in Maximiliaanpark, Poelkapelle, Sijsele, Koksijde, Leopoldsburg en Holsbeek en nodigde er de bewoners uit om te tekenen. De resultaten zijn verrassend en kwetsbaar, soms wreed maar vooral herkenbaar. Van oorlog, riskante bootreizen en diepmenselijk verdriet, over voetbal en bloemen tot klein geluk.

Waar woorden tekortschieten, bewijst beeldtaal zijn universele kracht. Na 'Traces of Survival' (2015), met tekeningen van bewoners van vluchtelingenkampen in Irak, wil S.M.A.K. met dit nieuwe boek opnieuw bijdragen aan het debat en de beeldvorming rond vluchtelingen.

Deze publicatie is een samenwerking tussen S.M.A.K., Mercatorfonds en het Rode Kruis Vlaanderen. Met de steun van Fedasil en Engie Electrabel.

  • Het boek kost 15 euro
  • Talen: NL - FR
  • Te koop in S.M.A.K.
  • Meer info
1.Jul.16
Word Vriend van S.M.A.K.
made by