Daarom werden zij Vrienden van S.M.A.K.

Dagvdvrienden 080s

Zaterdag 4 december 2021 is Dag van de Vrienden van S.M.A.K. Paul, Ludwig en Philip getuigen over hun ervaring als vriend van het museum.

Philip Marquebreuck:

"We zijn met onze familie lid van de Vrienden omdat we actuele kunst en het S.M.A.K. een heel warm hart toedragen. Zelf ben ik vooral bezig met kunst na ‘45 en de geschiedenis van zowel de vriendschapsvereniging en de bijhorende opgebouwde collectie. Voor mij zijn vriendschapsverenigingen van musea heel belangrijk voor de democratisering van het cultuurbeleid. Het brengt mensen dichter bij kunst en bij elkaar. Het brengt zielsgenoten samen."

"Naast de VIP’s die uiteraard hun verdiensten hebben lijkt een grote gedragen vriendschapsvereniging belangrijk voor een museum dat de ambitie heeft om uit te breiden en droomt van een nieuwe plek waar de uitzonderlijke collectie van S.M.A.K. kan worden ontsloten. Ik beschouw iedere Gentenaar als een soort aandeelhouder van S.M.A.K. en de uitzonderlijke collectie. Het draagvlak voor meer middelen en een nieuw museum hangt dan ook deels af van het draagvlak bij iedereen Gentenaar. Daarom is ondermeer voor de Vrienden van S.M.A.K. een voorname taak weggelegd."

Dagvandevrienden

Paul Temmerman:

"Sinds 2016 ben ik lid van de Vrienden van S.M.A.K. Dit laat me toe hedendaagse kunst beter te smaken en kennis uit te breiden. We komen in contact met kunstenaars en zien hoe het werk ontstaat van idee tot realisatie van het werk. Door deel uit te maken van de Vrienden van S.M.A.K. kan ik kunstenaarsateliers, galerijen en musea in binnen- en buitenland bezoeken. Ik raad de buitenlandse activiteiten aan wegens de aangeboden locaties en programma’s en achteraf heb je er onvergetelijke herinneringen en vrienden bij."

"Dankzij de Vrienden van S.M.A.K. kan ik ook kunstwerken aankopen en een collectie uitbouwen voor mezelf en mijn kinderen. Ik hoop op een snelle uitbreiding van het museum zodat alle verworven werken kunnen getoond worden aan het brede publiek."

Dagvandevrienden2

Ludwig Flament:

"Voor mij is S.M.A.K. een open-minded museum dat buiten de paden treedt van de andere musea in België en daarbuiten. Het lidmaatschap bij de vrienden geeft mij een ruime blik op de (internationale ) kunstwereld. Dit jaar was er voor het eerst een Extra Muros expo in Kunstencentrum Ten Bogaerde in Koksijde. Ik heb deze expo dan ook met veel enthousiasme gegidst. Met verwondering (leren) kijken naar actuele kunst, dankzij de Vrienden van S.M.A.K."

Zelf ook Vriend van S.M.A.K. worden?

3.Dec.21 Categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.
Word Vriend van S.M.A.K.
made by