Gentle Figures | Beautiful Friends

17 01 2019 E294 ACC2 A Eolivierdonnet 24

S.M.A.K. wil mensen in beweging zetten en actief bij actuele kunst betrekken. Met verschillende partners ontwikkelt het museum hiervoor inspirerende projecten. 

In het S.M.A.K. Beweegt Paviljoen loopt van 8 februari 2020 tot 3 mei 2020 het project Gentle Figures | Beautiful Friends. Dit is een initiatief van tekenaar en LUCA-docent Goele Dewanckel. Een groep studenten Illustratie van LUCA School of Arts Campus Gent werkt twee jaar aan een project rond ‘het portret’. Dit samen met kunstenaars van Globe Aroma, een open kunstenhuis in Brussel dat nieuwkomers verwelkomt voor artistieke en culturele uitwisseling en een laagdrempelige artistieke vrijplaats biedt waar dialoog, samenwerking, netwerkvorming, creatie en beleving centraal staan.

De studenten en de kunstenaars bezoeken samen verschillende tentoonstellingen in S.M.A.K. en zoeken elkaar op in de ateliers van de school en Globe Aroma. Tijdens deze bijeenkomsten leren de deelnemers elkaar al tekenend beter kennen. Tientallen verrassende portretten zijn het resultaat van deze ontmoetingen. Onder de titel Gentle Figures | Beautiful Friends verschijnt er in maart een publicatie met de tekeningen.

28.Jan.20
Word Vriend van S.M.A.K.
made by