Le Musée et son Double. Biedt een dubbel museum een toekomst voor S.M.A.K.?

Le Musee et son Double presentation S M A K 2021 image Dirk Pauwels 18

Hoe kan S.M.A.K. in de toekomst 500 werken uit de collectie permanent presenteren? Hoe kan een museum worden ingebed in een stedelijke omgeving? Kan een toekomstplan voor S.M.A.K. een hefboom voor het Citadelpark zijn? Of wat zou een bipolair museum in een multipolair Citadelpark kunnen betekenen? Deze en vele andere vragen werden gesteld tijdens de (online) presentatie van 'Le Musée et son Double' op maandag 30 november 2020.

Drieluik voorgesteld: museummodel - publicatie en gespreksavond

in 2020 gingen het architectenbureau CRIT. en S.M.A.K. in dialoog met elkaar met een architectonisch model, een publicatie en een gespreksavond als resultaat. De inzet van dit drieluik bestaat erin de mogelijkheden voor de toekomst van het museum te verkennen en om ruimte te creëren voor een kwalitatief publiek gesprek op lange termijn:

  • De publicatie 'Le Musée et son Double' - met onder meer bijdrages van Iwona Blazwick, Asli Çiçek, Shervin Kianersi Haghighi, David Peleman en Peter Swinnen/CRIT. is nu te koop in de bookshop.
  • Tot zondag 27 februari 2021 werd het architectonisch model in het museum gepresenteerd als onderdeel van ‘Museum for a Small City/Rebuild by Richard Venlet’.
  • Een gesprek met Philippe Van Cauteren, architect Peter Swinnen/CRIT en kunstenaar Berlinde De Bruyckere via You Tube, dat plaatsvond op 30 november 2020.

Lees via deze link ook de brief die artistiek directeur Philippe Van Cauteren schreef aan de collectie van S.M.A.K. In deze brief wordt de noodzaak aan een nieuw museumgebouw duidelijk beschreven.

Bekijk het gesprek met Philippe Van Cauteren, Peter Swinnen/CRIT en Berlinde De Bruyckere

Deel je mening met ons

Le Musee et son Double presentation S M A K 2021 image Dirk Pauwels 13

We nodigen je uit om het toekomstig museummodel te bekijken in het museum en om mee na te denken over hoe een groter en beter museum er kan of moet uitzien.
Heb jij zelf een idee, een voorstel, een suggestie. Deel dan je mening met ons via nieuwmuseum@smak.be.

Om zeker te zijn van je bezoek, kan je via deze link een ticket boeken.

1.Maa.21 Categorie: Le Musée et son Double
Word Vriend van S.M.A.K.
made by