Luister naar Performance Archive Radio

Ula Sickle podcast

Deze podcastreeks werd gemaakt als deel van de masterclass ‘performance, archive, collection’ geleid door choreografe Ula Sickle, in het kader van de tentoonstelling ‘Museum for a Small City/Rebuild’ van Richard Venlet.

In februari 2020 bracht Ula Sickle de performance The Host: An Incomplete History of Performance at S.M.A.K. in het kader van Richard Venlet’s tentoonstelling ‘Museum for a Small City/Rebuild’. De performance vormde vervolgens de basis voor een traject dat de choreografe uitzette in S.M.A.K. samen met de studenten van Curatorial Studies, KASK School of Arts van HoGent.

In de digitale masterclass ‘Performance, archive, collection’ verkende Sickle performatieve strategieën in de omgang met kunstwerken die enkel uit sporen, beleving en documentatie bestaan. Het artistieke onderzoek dat de studenten vervolgens opzetten in het S.M.A.K.-archief vormde de basis voor de podcastreeks ‘Performance Archive Radio’. Ze bestaat uit subjectieve benaderingen van performances uit onze museumgeschiedenis en raken aan aspecten als taal, beleving en overlevering.

Dit is een samenwerking tussen Curatorial Studies, KASK School of Arts van HoGent en de Master Vrije Kunsten, Luca School of Arts, Brussel en S.M.A.K.

Beluister de podcastreeks:

11.Mei.21 Categorie: Tentoonstelling
Word Vriend van S.M.A.K.
made by