Luister naar New Art Club door Subbacultcha

Shirley Anna B2

Ontdek de nieuwe podcast van Subbacultcha ‘New Art Club’, waarin een jonge maker de expositie van een gevestigde kunstenaar verkent.

Shirley Anna B

In de eerste aflevering bezoekt schilder Shirley Villavicencio Pizango de expositie ‘A Short Long History’ van de Armeense Anna Boghiguian.

We luisteren naar Shirleys hoogtepunten van de tentoonstelling en komen ook meer over haar persoonlijk leven te weten. Zoals hoe ze dacht dat ze geen kunstenares kon worden, haar herinneringen aan haar thuisland Peru en hoe ze gekleurde vrouwen een centrale plaats geeft in haar schilderijen.

Je kan ‘A Short Long History’ nog tot 2 mei 2021 gratis bezoeken met je Subbacultcha-lidmaatschap.

BEBE DP

In aflevering twee van ‘New Art Club’ luisteren we naar de oprichters van collectief Bebe Books, Ruud Van Moorleghem en Mert Sen. Zij verkennen de tentoonstelling ‘Hello, are we in the show’ van kunstenaarsduo Denicolai en Provoost.

Ruud en Mert leggen uit hoe hun samenwerking als koppel ook hun activisme aanwakkerde en de twee benadrukken hoe belangrijk het is om niet alleen met, maar ook vanuit een gemeenschap te werken.

Je kan ‘Hello, are we in the show’ nog tot 30 mei 2021 gratis bezoeken met je Subbacultcha-lidmaatschap.

Rebecca Why Are You Angry

In de derde aflevering nodigt Subbacultcha kunstenaar Rebecca Jane Arthur uit om ‘Why Are You Angry’ te bezoeken, een selectie van de recentste kunstwerken die S.M.A.K. toevoegde aan zijn collectie.

Ze vertelt ons over haar reizen, die haar uiteindelijk tot in België brachten, en over de uitdagingen bij het maken van persoonlijke kunst die een herinnering probeert vast te leggen.

Je kan ‘Why are you angry’ nog tot 30 mei 2021 gratis bezoeken met je Subbacultcha-lidmaatschap.

22.Apr.21
Word Vriend van S.M.A.K.
made by