OPROEP: Tekenen in Lockdown

Drawing Lockdown Zaza Bertrand 0983 12 202 135 90 s c1 c c 0 0 1

Maak een tekening en stuur die op naar S.M.A.K.

Nu we terug op onszelf plooien is het misschien dé uitgelezen periode om terug een tekening te maken en die naar ons op te sturen. Tekenen is, net zoals schrijven, een activiteit die vaak in afzondering wordt beoefend. Dat kan gaan van een (zelf)portret, een stilleven tot een landschap vanuit je raam. Het is tot eind december 2020 mogelijk om dit te doen. Iedereen kan meedoen: jong en oud, kunstenaars en liefhebbers.

Hou rekening met volgende voorwaarden:

  • De tekeningen bij voorkeur in zwart/wit
  • Maximaal op A4-formaat en verticaal
  • Vermeld zeker jouw persoonlijke gegevens op de achterzijde van je tekening: naam, leeftijd, postadres en e-mailadres. Op die manier kunnen we contact met je opnemen.

Je kunt je tekening met de post sturen naar:

S.M.A.K.
t.a.v. TEKENEN IN LOCKDOWN
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

Tekenen in Lockdown: publicatie en tentoonstelling achter gesloten deuren

We stelden een intieme presentatie met alle tekeningen op in het museum en werd er een boek gepubliceerd met de tekeningen die opgestuurd werden tijdens de eerste lockdown. Meer informatie vind je hier.

Sinds 2014 heeft S.M.A.K. de traditie om tekenprojecten op touw te zetten. Zo deed het museum projecten met vluchtelingen in kampen in Irak en opvangcentra in België, met gevangenen en met nieuwkomers. De tekeningen werden telkens gebundeld in boeken zoals ‘Traces Of Survival’, ‘Van Hier Tot Daar’, ‘Prison Drawings’ en ‘Gentle Figures/ Beautiful Friends’. In deze projecten stond tekenen centraal als een bijzondere en unieke menselijke eigenschap.

Drawing Lockdown Zaza Bertrand 0983 16

Foto: Zaza Bertrand

Drawing Lockdown Zaza Bertrand 0983 17 202 135 90 s c1 c c 0 0 1

Foto: Zaza Bertrand

8.Dec.20
Word Vriend van S.M.A.K.
made by