Dit was Wereldvluchtelingendag 2021

20210620 SMAK Vluchtelingendag screen 2048 150dpi Kurt Stockman00495

Met een publieke actie in het Citadelpark wilde S.M.A.K. aandacht vragen voor de kwetsbare positie van mensen op de vlucht. Voor Wereldvluchtelingendag hebben we met 80 vrijwilligers vlaggen gevendeld voor Wereldvluchtelingendag.

In 2019 lanceerde S.M.A.K. het project 'I wish I was my own country so I could be home anywhere', waarbij jongeren op uitnodiging van Vluchtelingenwerk Vlaanderen langs de grenzen van Europa trokken om vluchtelingen te ontmoeten. Samen maakten ze een persoonlijke vlag, gebaseerd op kernwaarden zoals liefde, empathie en vrede. Nadien kon iedereen een zelf ontworpen vlag aankopen en op die manier Artsen Zonder Grenzen steunen.

Ook nu wil S.M.A.K. met dit vlaggenproject de aandacht blijven vragen voor de kwetsbare positie van mensen op de vlucht. Een thema dat mede door de coronapandemie onterecht op de achtergrond raakt.

Inmiddels zijn er 200 vlaggen besteld! Daarmee kunnen we de activiteiten van Artsen Zonder Grenzen in de vluchtelingenkampen op Lesbos ondersteunen. Samen met 80 vrijwilligers hebben we aan het S.M.A.K. en de Floraliënhal vlaggen gevendeld om zo visibiliteit te geven aan de vluchtelingencrisis.

Meer dan 200 mensen ontwierpen een eigen vlag

4.Jun.21
Word Vriend van S.M.A.K.
made by