Skaters, rappers en ravers ontdekken kunst op festivals Fire is Gold en Ampère Open Air

Image001

Na twee edities op Pukkelpop strijkt Art United, van en voor jongeren, neer op het festivalterrein in Antwerpen.

Het kunstproject Art United stond al klaar om zich voor een derde keer op de festivalweide van Pukkelpop te installeren, maar de coronamaatregelen zorgden voor een wending. Dankzij de organisatoren van Fire is Gold ontstond de onverwachte maar zeer welgekomen mogelijkheid om kunst bij jongeren te brengen op de Middenweide van Antwerpen Linkeroever.

Art United wil graag een bijdrage leveren aan de kunstbeleving van jongeren op een plek waar jongeren massaal samenkomen om op ontdekking te gaan: het festival. Met performances, optredens, installaties en workshops introduceert Art United zich als een uitloper van The Street, de belevingszone van Fire is Gold.

Waarom kunst op een festival terrein? Ondanks de inspanningen die musea doen om een jong publiek aan te trekken, blijft de uitdaging groot om 16 tot 20-jarigen te bereiken. In 2018 besloten acht musea om de ‘challenge’ aan te gaan en samen met verschillende culturele- en jongerenorganisaties het project Art United boven de doopfont te houden. Festivals blijken na twee geslaagde edities op Pukkelpop een zeer geschikte omgeving om een jong publiek met kunst te bereiken.

Art United is een samenwerking van M HKA, Fomu, Modemuseum Hasselt, Z33, MSK, M Leuven, MuZee, S.M.A.K., Formaat, Amusee Vous, UIT X, Faro, Cudos, Fontys.

Met de steun van Vlaanderen en Cera.

Deelnemende kunstenaars

Polly Pollet, Now You See Me Moria, Untitled Monument by Sybren Janssens, Lars Hiele, Alex Akuete, No Babes, Zonder Zonde, Masala, Showing Off, De Wolkenbreier

31.Aug.21 Categorie: Evenement - Performance
Word Vriend van S.M.A.K.
made by