Nocturne MSK Gent, GUM en S.M.A.K.

3.Jun.21
MSK en S M A K small Photo Martin Corlazzoli

Elke eerste donderdag van de maand houden MSK Gent, GUM en S.M.A.K. de deuren open tot 22:00. Geniet van de nieuwe tentoonstelling van de Braziliaanse Anna Bella Geiger

Bezoek de eerste Europese overzichtstentoonstelling van Anna Bella Geiger, één van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in Brazilië. Sinds de jaren 1950 ontwikkelt ze een eigen beeldtaal waarin een kritische doorlichting van de Braziliaanse geschiedenis en identiteit samengaat met de ontwikkeling van experimentele technieken.

De kunstenares is een pionier van de Braziliaanse videokunst en wordt gerekend tot de eerste generatie conceptuele kunstenaars in Zuid-Amerika. Deze tentoonstelling omspant ruim 50 jaar en biedt met ruim 170 werken en uitgebreid overzicht van haar veelzijdige oeuvre.

Bovendien zal ook 'Blind Date Sculpture Exchange' te zien zijn, het resultaat van een beeldenuitwisseling tussen leerlingen, studenten en kunstenaars van BUSO Sint-Rafaël, BLANCO/NUCLEO en SLAC Academie Leuven.

De tentoonstelling ‘Correspondances’ van Ronny Delrue vormde de aanleiding voor dit nieuwe project met de leerlingen van de blinden en slechtziendenschool BUSO Sint-Rafaël in Gent.

Boek je ticket online

Cremerie GUILLAUME opent de deuren

CREMERIE GUILLAUME RGB

Die avond opent ook Cremerie GUILLAUME in het voormalige SMAKcafé, waar je een ijsje of drankje kan halen.

Kunstenaar Guillaume Bijl installeert voor de gelegenheid een 'Sorry'-werk. Dat is een samenstelling van objecten of installaties die een absurd element bevatten waardoor ze juist gaan afwijken van Bijls' realistische beeldtaal en daardoor surreëel worden. Een mooi voorbeeld hiervan is een vogelnestje waar één rode en twee witte biljartballen in liggen, een bizar stilleven.

Praktische informatie
  • Donderdag 3 juni 2021.
  • Van 18:00 tot 22:00.
  • Zowel S.M.A.K. als MSK Gent blijven open.
  • Koop je ticket online.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by