Opening tentoonstelling Lydia Ourahmane Barzakh

20.Mei.22
Barzakh

Je bent van harte welkom op de opening van de tentoonstelling van Lydia Ourahmane 'Barzakh' op vrijdag 20 mei 2022 om 20:00.

Voor dit project verhuisde Ourahmane tijdens de lockdown van 2020 de volledige inboedel van haar flat in Algiers naar Europa. Omdat zij wegens een lopende kunstenaarsresidentie niet terug naar Algerije kon, bracht zij haar ‘thuis’ tot bij haar in de vorm van een installatie die exact dezelfde oppervlakte en indeling kreeg als haar oorspronkelijke leefruimte.

In de tentoonstelling zorgen de ingrepen van de kunstenaar en de bijzondere omstandigheden ervoor dat de inboedel in een uiterst complexe, fragiele omgeving verandert, die langzaam of onverwacht betekenissen vrijgeeft.

Barzakh betekent, ‘het ongewisse’ in het Arabisch, de ‘tussen-staat’ tussen leven en dood, de plaats waar de geesten zich schuil houden maar ook een fysieke plek die bescherming biedt.

Barzakh kwam tot stand in opdracht van Kunsthalle Basel en is een co-productie van Kunsthalle Basel en @Triangle-Astérides, Centre d’art contemporain, Marseille. S.M.A.K. vormt de derde etappe in een traject dat Barzakh van Basel naar Marseille en vervolgens Gent bracht.

Meer info over 'Barzakh'
Praktische informatie


  • Vrijdag 20.Mei.2022, 20:00-23:00.
  • S.M.A.K., Jan Hoetplein 1 9000 Gent.
  • Toegang is gratis.
  • De tentoonstelling loopt van 21.Mei. tot 18.Sept.2022.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by