Start vier nieuwe tentoonstellingen

13.Feb.21
Tom Wesselmann Great American Nude # 45, 1963

Op zaterdag 13 februari 2021 openen vier tentoonstellingen op de bovenverdieping van S.M.A.K.

Oliver Laric1

De Oostenrijkse multimediakunstenaar Oliver Laric toont klassieke Griekse en Romeinse sculpturen die hij herdenkt op basis van 3D-technologie. In een nieuwe animatiefilm onderwerpt hij hybride wezens aan een continue transformatie.


Oliver Laric | Timelapse
DP beeldlowres

Al ruim twintig jaar werken Denicolai & Provoost als kunstenaarsduo. Zij brengen een overzicht van hun werk en tonen in primeur hun animatiefilm ‘HELLO, ARE WE IN THE SHOW?’.


Denicolai & Provoost | Hello, are we in the show? (comment voir la même autre chose)
Sine Van Menxel tongstreken1

Onder de titel ‘Why Are You Angry?’ tonen we een gerichte selectie uit de aankopen van de afgelopen jaren met werk van onder meer Nashashibi/Skaer, Sofia Hultén, Jacqueline Mesmaeker en Sine Van Menxel.


Why Are You Angry?
Tom Wesselmann Great American Nude # 45, 1963

In ‘La Collection et son Double’ belichten we voor het eerst een selectie kunstwerken uit de prestigieuze Matthys-Colle collectie die het museum deels beheert. Centraal in deze presentatie staat ‘Great American Nude nr 45’ (1963) van de Amerikaanse popartkunstenaar Tom Wesselmann, een kunstwerk dat werd aangekocht door de Vlaamse Gemeenschap.


La Collection et son Double
Zacharoff 004 web

De Vrienden v/h S.M.A.K. bieden een forum aan opkomend talent. Vanaf 30 januari 2021 presenteert Anna Zacharoff nieuw werk, waaronder vooral schilderijen.

Anna Zacharoff | Entrée
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by